Main Menu

Δυνατότητες παραμετροποίησης

la rou logo 23

Για να αγοράσετε απο το ηλεκτρονικό μας κατάστημα,θα πρέπει να είστε μόνο επαγγελματίες.

freeShip txt

Για παραγγελίες άνω των 100 €
δεν χρεώνονται έξοδα αποστολής.Η χρέωση μας είναι μόνο 5€.Εξαιρούνται οί δυσπρόσιτες περιοχές πού έχουν κόστος 10€ εκτός εάν η παράδοση γίνει σε κοντινό κατάστημα ACS της περιοχής σας.Γιά Κύπρο ισχύουν οί χρεώσεις της ACS

5619438b352f3-resize-693x200

berber-amazigh-argan-oil

Το Argan oil των Βεβερίνων γυναικών Αμαζίγ.

Το Argan oil των Βερβερίνων γυναικών Αμαζίγ είναι γνωστό ως το καλύτερο έλαιο Αργκάν στον κόσμο. Αλλά ποιές είναι αυτές οι γυναίκες και από πού προέρχονται;

Οι Βέρβεροι είναι μια μεγάλη ομάδα αυτόχθονων φυλών της Βόρειας Αφρικής, ενωμένοι με μια κοινή γλώσσα και ταύτιση με την κοινή κληρονομιά τους. Οι περισσότεροι ζουν σήμερα στο Μαρόκο και την Αλγερία, με κοινότητες στην Τυνησία, τη Λιβύη, τη Μαυριτανία, το Μάλι και τον Νίγηρα. Ωστόσο, η λέξη Βερβερίνος είναι μία αμφιλεγόμενη ως προς την μετάφραση   έννοια και σημαίνει "άγριος".

Το πραγματικό όνομα των ανθρώπων αυτών είναι Αμαζίγ και είναι πραγματικά απίστευτο πώς οι άνθρωποι αυτοί αντέχουν το άγριο και σκληρό κλίμα της Sarhara εδώ και αιώνες, προσαρμόστηκαν γρήγορα στο αφιλόξενο αυτο περιβάλλον και έγιναν στόχος πολλώς κατακτητών που προσπάθησαν να καταλάβουν χωρίς αποτέλεσμα τη γη τους. Ωστόσο περίπου 1.300 χρόνια πριν τελικά αποικήθηκε από τους Άραβες και το Ισλάμ εισήχθη στο Μαρόκο. Οι Αμαζίγ επέλεξαν να αποδεχθούν την θρησκεία, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν τον πολιτισμό τους και τα στοιχεία της φυλής τους.

Περίπου το 65% του πληθυσμού του Μαρόκου είναι Αμαζίγ, ωστόσο τα Αραβικά και τα Γαλλικά διδάσκονται στα σχολεία.

Οι Αμαζίγ άνθρωποι που εξακολουθούν να ζουν στις ψηλές κορυφές του Άτλαντα ,έχουν παραδοσιακό τρόπο ζωής, οι άνδρες της οικογένειας ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την αγροτική καλλιέργεια, ενώ οι Αμαζίγ γυναίκες φημίζονται για την δεξιοτεχνία τους. Πολλοί είναι αναλφάβητοι, και ζουν πάνω ή κάτω από το όριο της φτώχειας του Μαρόκου.

Τα πολυτελή χειροποίητα χαλιά Αμαζίγ είναι εξαιρετικά και φημισμένα και κοσμούν τους τοίχους των παζαριών για αιώνες. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να φτιάχνονται από τις γυνάικες Αμαζίγ που ζουν στα χωριά του βουνού Atlas.

Οι Αμαζίγ γυναίκες είναι υπεύθυνες για την καλλιέργεια και συλλογή του Argan. Το δάσος Argan προστατεύεται από την UNESCO και η συλλογή του πυρήνα είναι ελέυθερη απο τον καθένα , αρκεί να μην βλάψει το δέντρο. Η παραγωγή του έλαιου Argan από τις γυναίκες Αμαζίγ είναι η πιο σωστή και έτσι δημιουργείται το πιο λεπτόρευστο και καθαρά αγνό έλαιο Argan.

Για να μπορέσει η κυβέρνηση του Μαρόκου να διατηρήσει τα δάση Argan, έδωσε κίνητρα. ΄Ετσι άρχισε να χρηματοδοτεί τους συνεταιρισμούς των γυναικών Αμαζίγ , με εξοπλισμό και μηχανήματα και παρέχει ένα αφορολόγητο κίνητρο στους ιδιοκτήτες του συνεταιρισμού.

Moroccan woman

Η παραδοσιακή μέθοδος της πίεσης του πυρήνα Argan διαρκεί 5 ώρες σκληρής εργασίας για ένα μόνο λίτρο έλαιο Argan.

Έχει αναφερθεί ότι μια γυναίκα με πλήρη απασχόληση κερδίζει 600 ντιρχάμ τον μήνα (το οποίο είναι περίπου 150 λίρες ), ενώ ότι η λιανική τιμή ενός λίτρου έλαιο Argan που έχει πατηθεί για 5 ώρες, κοστίζει πάνω από 100 λίρες.

Οι δυτικοί τουρίστες πιστεύουν στην ιδέα ότι οι συνεταιρισμοί είναι ένα όφελος για αυτές τις γυναίκες, γιατί τους δίνει ένα σκοπό, προάγει την αυτοεκτίμηση, και επίσης βοηθά στην διατήρηση του δάσους Argan. Είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και τους επισκέπτονται τουλάχιστον 100 τουρίστες την ημέρα.

E-Shop Χονδρικής

Για να αγοράσετε απο το ηλεκτρονικό μας κατάστημα,θα πρέπει να είστε μόνο επαγγελματίες.

Οί τιμές μας και οι προσφορές μας είναι τιμές χονδρικής και τιμές χωρίς Φ.Π.Α. και δεν πουλάμε λιανικής.

Η πληρωμή γίνεται μόνο με αντικαταβολή!

Η έδρα της εταιρείας La Rou Hair Cosmetics l.t.d. είναι στην Βουλγαρία και οι συναλλαγές με την Ελλάδα είναι ενδοκοινωτικές συναλλαγές που παρέχουν απαλλαγή Φ.Π.Α. στον επαγγελματία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν κάνετε κάποια αγορά με τιμολόγιο απο την La Rou Hair Cosmetics l.t.d. ρωτήστε τον λογιστή σας εάν είστε εγγεγραμμένοι στο σύστημα VIES για να έχετε δικαίωμα στις ενδοκοινωτικές συναλλαγές και απαλλαγή απο το Φ.Π.Α. Εάν δεν είστε,είναι πολύ εύκολο να γίνει και θα σας καθοδηγήσει ο λογιστής σας και θα έχετε ακόμα ένα μεγάλο προνόμιο στην επιχείρηση σας. Εάν είστε απο Κύπρο παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες του Α.Φ.Τ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

La Rou Hair Cosmetics l.t.d.

Square 'Bulgaria' 2, 1st floor
Sandanski
Postcode 2800
country Bulgaria
tel.074630042
Hellas tel: 6943-965656

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook:La Rou Hair Cosmetics , The original Premium Hair Ring - Greece , Tangle Mouse Greece , Kativa Greece